CREATIVE NETWORK INTERNATIONAL

Monday, January 24, 2011

LIFE ENZYME ( TIADA ENZYME IBARAT TIADA NYAWA )CNI LIFE ENZYME

Apa itu CNI Life Enzyme?

CNI Life Enzyme atau enzim ialah sejenis protein kompleks yang unik dan merupakan makanan tambahan yang bertindak sebagai pemangkin yang penting untuk metabolisma dan pelbagai perubahan kimia dalam tubuh manusia supaya seluruh sistem tubuh dapat berfungsi dengan sempurna. Kekurangan enzim akan membantutkan tumbesaran, menghalang proses penghadaman, penghasilan tenaga dan lain-lain.

Spesifikasi: 1) 30 paket X 4g/Kotak
2) 120 paket X 4g/Kotak

Kandungan
Jagung, gandum, nanas, kacang putih, betik, pisang, rumpai laut, germa padi, tomato, labu, burdock, formosanus.

Keistimewaan CNI Life Enyzme.

1. Keaktifan yang tinggi

Keaktifan ialah daya penggerak enzim. Lumrahnya keaktifan enzim akan hilang pada suhu 50ºC ke atas tetapi dalam kes CNI Life Enzyme, keaktifannya bukan saja tidak hilang malah 3 kali lebih aktif dari suhu biasa dan masih aktif walau suhu ditingkatkan hingga 80ºC

2. Kemantapan.

Kemantapan enzim mudah terpengaruh oleh kelembapan dan perubahan suhu. Kebanyakan
enzim memerlukan sirap dan bahan penstabil untuk memantapkan keaktifannya tetapi Life
Enzyme tidak memerlukan bahan-bahannya malah mengekalkan keaktifan hingga 10 tahun
dan ke atas

3. Keselamatan pengambilan.
Life Enzyme tidak mengandungi bahan pengawet, agen antioksida, sakarin, pewarna, perisa, enzim haiwan, logam berat, sisa-sisa racun rumpai, antibiotik, kuman patogenik dan sebarang ubat serta dadah. Enzim adalah makanan murni dan bersih, dihasilkan sepenuhnya daripada sumber buah-buahan dan sayur-sayuran semulajadi.


Fungsi-fungsi utama enzim:

Menyelaraskan persekitaran dalaman tubuh badan.

Life Enzyme bertindak mengalkalikan darah ke paras normal, menghapuskan sisa-sisa di dalam tubuh badan, memelihara keseimbangan bakteria dalam usus, menyihatkan sel-sel, mendorong pencernaan, meningkatkan daya ketahanan, mengekalkan keseimbangan tubuh badan secara menyeluruh.

Kuasa penguraian.

Membantu mengurai dan mengolah makanan agar nutrien dapat diserap secara sempurna oleh perut dan usus. Oleh demikian masalah ketidakhadaman & kekurangan zat makanan dapat dielakkan.

Anti bakteria

Enzim berkuasa membunuh bakteria di samping menggalakkan penghasilan sel-sel baru untuk menyembuhkan penyakit dari akar umbinya.

Anti radang

Radang berlaku apabila sel-sel yang cedera dijangkiti bakteria. Enzim sendiri tidak dapat menyembuhkan radang. Ia bertindak mengangkut dan meningkatkan fungsi sel-sel darah putih yang kemudian memberikan kuasa kepada sel-sel yang tercedera/ radang untuk sembuh.

Membersihkan darah

Mengurai dan menyingkirkan sisa-sisa metabolisma seperti lemak dan kolesterol, asid urik di
dalam darah, seterusnya melancarkan peredaran darah. Life Enzyme juga berperanan menguraikan bakteria dan fungus di dalam darah.

Kuasa membina sel-sel baru

Merangsang metabolisme sel-sel tubuh badan, meningkatkan stamina tubuh badan dan menggalakkan pertumbuhan semula sel-sel yang telah rosak.

Saranan Pengambilan:
1 paket ½ jam sebelum sarapan +100 ml air suam
1 paket sebelum tidur (perut kosong) + 100ml air suam

TM

No comments:

Post a Comment